Rieten dak vervangen

Wilt u uw rieten dak vervangen omdat de levensduur van uw huidige dak toch echt voorbij is? Kies er dan voor om dit door professionals te laten uitvoeren. De gediplomeerde rietdekkers van Rietdekkersbedrijf Gert Drost weten precies hoe zij op de juiste manier uw rieten dak vervangen moeten. Wij adviseren u over de verschillende mogelijkheden en komen met een plan zodat u weer vele jaren verzekerd bent van een stevig, duurzaam en isolerend dak.

Levensduur: wanneer moet u uw rieten dak vervangen?

Voor elk rieten dak geldt een bepaalde levensduur. Die levensduur is afhankelijk van meerdere factoren. Wat is de kwaliteit van het destijds aangebrachte riet, hoe zit het met de alg- en mosvorming en is er periodiek ook onderhoud gepleegd aan het rieten dak? Vervangen kan dan plotseling noodzakelijk zijn omdat dit soort zaken niet goed geregeld zijn. Als u Rietdekkersbedrijf Gert Drost inschakelt weet u in elk geval zeker dat uw rieten dak een lange levensduur heeft. Wacht daarom niet langer met uw rieten dak vervangen en profiteer van onze kennis en kunde.

Kosten rieten dak vervangen

Als u besluit om uw huidige rieten dak te vervangen, dan wilt u natuurlijk ook een inschatting van de kosten. Gemiddeld genomen moet u denken aan prijzen tussen de €68,- en €99,- per m2, exclusief btw. Verschillende factoren spelen een rol bij het precies bepalen van de kosten van een rieten dak vervangen. Deze worden voor een groot gedeelte beïnvloed door de oppervlakte van het dak (in aantal m2), de kwaliteit van het gebruikte riet en het type dakconstructie. Denk daarnaast ook aan de verdere detaillering van de woning en het dak. Zijn er bijvoorbeeld dakramen,  dakkapellen, kilgoten of dakdoorvoeren? Andere factoren die de kosten van een rieten dak ook mede bepalen zijn de ligging en bereikbaarheid van uw woning en de hoogte van het te bedekken dakvlak.

Wilt u ook een nieuw rieten dak of wilt u precies weten wat de kosten van een rieten dak vervangen in uw situatie zijn? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

kosten rieten dak vervangen kosten