Schroefdak riet

Bij een gesloten dakconstructie, die kortweg ook wel schroefdak wordt genoemd, schroeven we het riet op een dichte ondergrond. Dit doen we op multiplex, underlayment of op een schroefbare isolatieplaat. Het gebruik van een schroefdakconstructie is een enorme stap vooruit. Het heeft er mede voor gezorgd dat de brandveiligheid van rieten daken enorm is toegenomen. Er is geen sprake van tocht en stof en de voorgeschreven isolatiewaarde uit het bouwbesluit wordt met gemak gehaald.

Ombouwen naar rieten schroefdak

Een schroefdakconstructie wordt meer en meer toegepast. Heeft u een traditioneel rieten dak (met open constructie) dan kunnen wij uw dak ombouwen naar een energiezuinig schroefdak van riet. Hierbij verzorgen wij het complete traject, inclusief timmer- en isolatiewerk. Wij kunnen desgewenst ook voor u de benodigde vergunningen verzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over het ombouwen van uw dak naar een rieten schroefdak.

Meer informatie over een schroefdak van riet

De constructie bij een schroefdak bestaat uit balken die bedekt zijn met platen hout van 19 millimeter dikte. Er is dus sprake van een gesloten constructie. Een rieten schroefdak wordt op dezelfde wijze met riet gedekt als een traditioneel dak. Het vastzetten van het riet gaat met een schroef waaraan een draad bevestigd is. Van binnenuit is nu geen riet meer te zien, maar platen van hout.

rieten schroefdak riet schroefdakconstructie

De voordelen van een schroefdak

Een schroefdak heeft een uitstekende isolatiewaarde en voldoet aan de nieuwste regelgeving in de bouw bij het vernieuwen van rieten daken. De brandveiligheid is zeer hoog en u kunt het verzekeren tegen de premie van een pannendak. Aan de binnenzijde is alles ook meteen netjes afgewerkt en stof- en tochtvrij.

Wilt u meer weten over een rieten schroefdak of wilt u een schroefdakconstructie door ons laten vervaardigen? Neem dan contact met ons op.