Wat kost een rieten dak?

Het is niet in één oogopslag te zien wat de kosten van een rieten dak zullen zijn. Er zijn namelijk verschillende factoren die een rol spelen bij de prijs van een rieten dak. Het is wel mogelijk om een gemiddelde bandbreedte aan te geven waarbinnen de prijs per vierkante meter zal vallen. U moet dan denken aan prijzen die variëren tussen de € 85,- en € 120,- per m2, exclusief btw*.

Kosten rieten dak: meerdere factoren

De rieten dak kosten worden grotendeels beïnvloed door de oppervlakte van het dak (in aantal m2), de kwaliteit van het gebruikte riet en het type dakconstructie. Wat ook van invloed kan zijn is de detaillering van de woning en het dak. Is er bijvoorbeeld sprake van diverse dakkapellen, dakramen, dakdoorvoeren of kilgoten? Daarnaast worden de kosten van een rieten dak ook mede bepaald door de ligging en bereikbaarheid van de woning en de hoogte van het te bedekken dakvlak (i.v.m. eventueel steigerwerk en het transport van het riet).

Kosten rieten dak kosten wat kost een rieten dak

Topkwaliteit riet en goed onderhoud

Wij werken alleen met de beste kwaliteit riet zodat u niet te maken krijgt met extra reparatie- of herstelkosten na verloop van tijd. Als u bovendien uw rieten dak door ons laat onderhouden, dan weet u zeker dat u profiteert van een maximale levensduur van uw dak. Neem zeker ook eens een kijkje bij onze referenties, zodat u ook van anderen hoort en ziet hoe goed alles geregeld is via ons.

Wilt u van ons een vrijblijvende offerte ontvangen voor de kosten van een rieten dak of wilt u weten wat het onderhoud of de renovatie van uw rieten kap kost? Neem dan contact met ons op.

* Gaat het om een renovatie (waarbij de woning ouder dan 10 jaar is) dan is op het isolatiemateriaal en de uren die betrekking hebben op het isoleren van de rieten kap de 6% btw-regeling van toepassing. Datzelfde geldt voor de overgang van een pannendak naar een rieten dak.